Nieuws & Trends Herschel bestaat tien jaar: 'Iemand met coole schoenen en de verkeerde rugzak? Kan niet!'
Culinair Culinair Deze drie festivals zetten duurzame gastronomie op het menu Dat gastronomie en festivals hand in hand gaan, kunnen we beamen. Toch moeten dergelijke initiatieven steeds sterker uit de hoek komen, om aan de eisen van de consument te voldoen. Deze drie foodfestivals doen net dat tikkeltje meer.
Culinair Culinair Piet Huysentruyt: 'Een zaak runnen tot ik erbij neerval? Dat doe ik mezelf niet meer aan' Piet Huysentruyt (56) had van 2004 tot 2013 succes met het tv-programma SOS Piet en de gelijknamige kookboeken. Hij woont al twintig jaar in het Franse Les Vans, waar hij in 2013 restaurant Likoké opende. Onlangs nam zijn zoon Cyriel de sterrenzaak over.
Human Interest Human Interest Mijn intuĂŻtie roept: zo beslis je wanneer te vertrouwen op je buikgevoel Wanneer mag je wel of niet op je buikgevoel afgaan? Dr. John Bargh, professor psychologie aan Yale, helpt ons de juiste keuzes maken.
Culinair Culinair Veganistisch foodfestival komt nu ook naar Antwerpen Vegan Vibes VZW pakt uit met een nieuw foodfestival: de vegan picnic market. Op zondag 2 juni straalt Park Spoor Noord enkel plantaardige vibes uit.
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Studenten Modesign Academy stellen ontwerpen tentoon Begin juni stelt het Belgische collectief Five, bestaande uit vijf studenten fashion management aan de Modesign Academy in Brussel, haar eerste collectie voor tijdens een pop-up tentoonstelling.
Reizen Reizen Lopen voor de zee: de Mare Nostrum Run gaat weldra van start Begin juli schiet de Mare Nostrum Run, de langste estafetteloop ooit langs de Europese kust, uit de startblokken.
Culinair Culinair Deze 50 duurzame ingrediënten geven vorm aan de keuken van de toekomst We grijpen steevast naar hetzelfde eten, blijkt uit onderzoek van WWF en de EAT-Lancet Commissie. Een nieuwe campagne moet daar meer variatie in brengen.
Reizen Reizen Neckermann organiseert 'studiereizen' In de examenperiode ruilen veel studenten hun vertrouwde studieplek op kot in voor een bibliotheek, kerk of andere openbare ruimte. Daar speelt Neckermann handig op in met een nieuwe all-in-formule. De touroperator stuurt studenten op 'studiereis' in een viersterrenhotel in Djerba of Tunesië.
Reizen Reizen Cesar Casier over zijn nieuwe reisgids: 'Een hotel hoeft geen vijf sterren te hebben' Cesar Casier (30) is een bezige bij. Naast zijn modellenwerk en succesvolle kledinglijnen vond hij ook nog de tijd om een tweede boek te schrijven: het koffietafelboek Trippin' ligt nu in de winkel.
Design Design Architectenbureau Studio Mumbai brengt handgemaakte meubels met een boodschap Vanaf 18 mei is de tweede meubelcollectie van het Indiase architectenbureau Studio Mumbai te zien in de Brusselse galerij MANIERA. Ontwerper Bijoy Jain creëert handgemaakte meubelontwerpen met ruwe en aardse materialen, verwerkt volgens het credo the economy of means.
Human Interest Human Interest Vrouwen in Madagaskar in verzet tegen victim blaming door overheid Naar aanleiding van een Facebookpost van het Malagassisch Ministerie van Onderwijs, waarin vrouwen worden opgeroepen verhullende kledij te dragen, komen vrouwen nu massaal in opstand.
Culinair Culinair Noord-Brabant decor voor nieuwe culinaire fiets- en wandeltochten De Nederlandse provincie Noord-Brabant staat bekend om haar rijke landschappen en bourgondische eetcultuur. Een combinatie van die twee vind je in de nieuwe fiets- en wandelroutes, genaamd Zilt, Zoet en Zalig.
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Less is more: dat bewijzen deze drie nieuwe Belgische juwelenontwerpers Discretie verzekerd met deze juwelen van Belgische ontwerpers.
Culinair Culinair Red voedsel van de afvalberg bij Jörd Kaffee In Antwerpen kan je sinds kort genieten van ecologisch verantwoorde gerechten in Jörd Kaffee. De zero waste bar daalde neer in de Schoytestraat, waar alle overschotten van Jörd Catering omgetoverd worden tot nieuwe creaties.
Culinair Culinair Gastronomisch festival FoodFest opent zomerseizoen in Cadzand op 2 en 3 juni Wie op 2 of 3 juni nog niets in het agenda heeft staan, kan afzakken naar Cadzand. Daar vindt de vierde editie van het FoodFest festival plaats. Het zomerseizoen wordt zo alvast feestelijk ingezet.
Culinair Culinair Van toonzaal tot ontmoetingsruimte: Bar Brutaal in Gent zet deuren open Bar Brutaal, gevestigd in de Brugse Poort in Gent, is een nieuw plekje voor de creatieve zielen onder ons. Je vindt er vanaf 22 april niet enkel een café en werkomgeving, maar ook een plaats voor workshops, evenementen en recepties.
Human Interest Human Interest 24ste editie Belgian Pride draait rond solidariteit en gelijkheid Het is alweer tijd voor de 24ste editie van het Belgian Pride Festival, dat dit jaar rond het thema 'intersectionaliteit' draait. Vanaf 3 tot 19 mei trekt de LGBTI+-gemeenschap door de Brusselse straten, op scociale media spreekt de hashtag #AllForOne voor zich.
Culinair Culinair Levenslang gratis gin voor wie deze pop-up bar bereikt Het merk achter arctic blue gin opent een pop-up bar op de Noordpool en trakteert iedereen die er aankomt op een leven lang gratis gin.
Culinair Culinair Antwerpen verwelkomt atelier voor toonaangevende experimenten met sake en thee De site van de Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen is een culinair experiment rijker.