Lopen voor de zee: de Mare Nostrum Run gaat weldra van start

© Arthur Chambre

Begin juli schiet de Mare Nostrum Run, de langste estafetteloop ooit langs de Europese kust, uit de startblokken.

Wat? Lopen, vallen, springen, opstaan, en weer doorgaan, is het concept van de Mare Nostrum Run. “Het doel van het project is om in drie jaar tijd de volledige Europese kust af te lopen, in etappes van honderd kilometer”, vertelt organisator Charles Van Haverbeke (30). Deze zomer begint het parcours in Cadzand. Om 7 u ’s ochtends wordt het startschot gegeven en 24 u later geef je een estafettesymbool door aan het volgende team.

Wie? Iedereen kan zich, in teams van minstens twee personen per etappe, voor deze uitdaging inschrijven. Organisator Charles Van Haverbeke is zelf een fervent marathonloper. Van Haverbeke werkte sinds kort voor Uber, waar hij de Belgische markt van UberEats coördineerde. Vandaag is hij VP Operations bij Cowboy, een Belgische start-up in elektrische fietsen.

Waarom? De grootste drijfveer is meer bewustwording creëren rond het probleem van de plasticvervuiling, door de schoonheid van onze kusten in the picture te zetten. Letterlijk, want een fotograaf zal alle etappes opvolgen en het beeldmateriaal wordt later in een boek gegoten. “Deelnemers gaan ook zelf op zoek naar sponsors en goede doelen”, legt Van Haverbeke uit. “Iemand die het project een warm hart toedraagt, kan een bedrag aan een bepaalde etappe hangen. In mijn team loopt er bijvoorbeeld iemand mee die zich inzet voor het goede doel Proper Strand Lopers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content