Ze zijn er weer: 25 lekkere recepten met asperges
Of ze nu groen zijn of wit, asperges plezieren de smaakpapillen. Dat ze bovendien boordevol gezonde bestanddelen zitten, is mooi meegenomen. 25 keer de koningin der groenten in het bord, bereid op verschillende wijzen.
Ze bulken van de vitamines, bevatten veel mineralen maar weinig calorieën en ze zijn bovendien bijzonder lekker: de asperges, de koningin der groenten. Hoog tijd om er mee aan de slag te gaan in de keuken, nu ze opnieuw in de winkel of op de markt liggen. Van salades en velouté tot bereidingen met kalfsgebraad, koolvis en tagliatelle: de mogelijkheden zijn eindeloos. Desondanks beginnen we het seizoen steevast met de asperges op Vlaamse wijze, een absolute klassieker in het bord. 25 recepten om (meteen) uit te proberen.
Het recept: Asperges op Vlaamse wijze
Het recept: Asperges met bieslookvinaigrette en gepocheerde eieren
Het recept: Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm
Het recept: Asperges in papillot met gebakken langoustines
Het recept: Aspergevelouté met witte wijn
Het recept: Asperges met vlierbloesemazijn en jonge prei
Het recept: Erwten, asperges en clotted cream
Het recept: Spinazie-aspergeballetjes in groene coulis van erwten
Het recept: Zalm met hollandaise, asperges en appel
Het recept: Tarte tatin van asperges en kaas
Het recept: Witte asperges en Belgische snijbiet met kruidenmayonaise en gomasio
Het recept: Aspergecarpaccio op toast
Het recept: Carpaccio van groene asperges met gegrilde en gele oesterzwammen en roze peper
Het recept: Groene asperges met citroen en walnoten
Het recept: Groene asperges en erwtenpuree met ovengedroogde ham en gepocheerd ei
Het recept: Aspergesoep met kippenspiesjes
Het recept: Groene asperges met parmezaan
Het recept: Frittata met groene asperges, verse kaas en basilicum
Het recept: Aspergevelouté met gerookte zalm
Het recept: Tagliatelle met sint-jakobsnoten, asperges en courgettebloemen
Het recept: Koolvis met venusschelpen, groene asperges en erwten
Het recept: Kalfsgebraad met asperges en remouladesaus
Het recept: Hartige rolbiscuit met asperges en ricotta
Het recept: Aspergerolletjes met gerookte zalm
Het recept: Asperges, kurkuma, cashew en Thaise basilicum
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier