Zomerse couscous

03/07/15 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:08

Zomerse couscous

© gf

Geef je waardering

Bereidingswijze

7,5 dl groentebouillon

500 g couscous

1 dl olijfolie

1 el ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel)

1 el gemalen gember

1 tl gemalen kardemom

een snuifje Marokkaans zout

1/2 oranje paprika

1 venkel

50 g zongedroogde tomaten

1 teen knoflook

4 el pistachenoten

een handvol basilicum, fijngehakt

peper van de molen

Bereidingswijze:

Breng de groentebouillon aan de kook. Doe de couscous in een ondiepe schaal en giet er de bouillon over. Laat even rusten en roer los met een vork. Voeg de olijfolie toe en kruid met de ras el hanout, gember, kardemom, het Marokkaans zout en peper. Snij de paprika, venkel en zongedroogde tomaten in zeer kleine blokjes. Snipper de knoflook en laat even fruiten met de groenten. Schep onder de couscous met de pistachenoten en basilicum.

Lees meer over:

Onze partners