Recept: Zo maak je een heerlijke Vietnamese noedelsoep

13/08/15 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:51

Pho of noedelsoep is een basisgerecht in de Vietnamese keuken en wordt vaak als ontbijt gegeten. Deze 'pho bo' is een heerlijk recept met rundvlees.

Recept: Zo maak je een heerlijke Vietnamese noedelsoep

© gf

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4

Voor de bouillon :

800 g runderschenkel

1 ui, 1 sjalot, 3 el vissaus

50 g verse gember

3 zwarte kardemompeulen of kruidnagels

6 steranijs, 2 kaneelstokjes

1 kl rietsuiker, 3 kl zeezout

Voor de soep :

100 g rundvlees, in dunne plakjes

300 g rijstnoedels (vers of gedroogd)

1 ui, in ringen

4 stengels lente-ui, in julienne

6 stengels koriander (stengels en blaadjes gescheiden)

1 handvol Aziatische basilicumbladeren (optioneel)

Bereidingswijze

Bouillon : breng 3 liter water aan de kook, voeg de runderschenkel toe, kruid met 1 koffielepel zeezout. Dompel hierin de ui. Snij sjalot en gember middendoor, plet met de vlakke kant van een hakmes. Doe bij de bouillon, breng op smaak met de rest van het zeezout, kaneel, kardemom en steranijs. Laat 2 uur half afgedekt zachtjes pruttelen. Schuim regelmatig af. Voeg na 2 uur korianderstengels, vissaus en rietsuiker toe.

Soep : laat de gedroogde rijstnoedels 15 minuten weken in lauw water (niet nodig bij verse rijstnoedels). Haal ze uit het water en kook gaar. Giet af. Verdeel over vier kommen. Haal ondertussen de runderschenkel uit de bouillon, snij in flinterdunne plakjes. Leg deze samen met de rauwe plakjes rundvlees op de noedels.

Meng de uiringen met de korianderblaadjes, basilicum en lente-ui. Verdeel deze mengeling over de kommen.

Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Lepel voldoende bouillon in de kommen zodat het rauwe rundvlees nog kan garen.

Tip : voor extra smaak kunt u sjalot en gember op voorhand grillen. Liefhebbers van pikant kunnen nog fijngesneden chilipepers toevoegen.

(Uit het kookboek: 'Liefde voor Vietnam, koken en reizen met Quyên')

Onze partners