Knolselderijcrèmesoep met roggebroodkrokant (Knollenselerie-pumpernickel)

06/02/17 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:54

Knolselderijcrèmesoep met roggebroodkrokant (Knollenselerie-pumpernickel)

© Koch! Vegetarisch

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

voor de soep:

  • 1 knolselderij
  • 2 el citroensap
  • 2 sjalotjes
  • 25 g roomboter
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 1 takje tijm
  • 21/2 el weinbrand of cognac
  • 125 ml crème fraîche
  • zout, peper

voor het roggebroodkruim:

  • 60 g Pumpernickel of Fries roggebrood
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el rozijnen
  • 1 el olijfolie

Bereiding

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Bewaar de blokjes om verkleuren te voorkomen in een kom met koud water en het citroensap.
  2. Pel en snipper de sjalotten. Laat in een ruime pan de boter smelten en fruit de sjalotjes daarin 2 minuten. Schep de knolselderij uit het water, laat uitlekken en bak de blokjes al roerend 2 min. mee. Voeg het bouillonblokje, de tijm en 600 ml water toe. Kook de selderij op laag vuur in circa 20 min. gaar.
  3. Verkruimel ondertussen het roggebrood. Snijd de naaldjes van de rozemarijn, het knoflookteentje en de rozijnen heel fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak daarin het roggekruim met de rozemarijn, knoflook en rozijnen krokant; breng op smaak met een snuf peper.
  4. Neem de tijm uit de pan en pureer de soep glad met een staafmixer. Roer vervolgens de weinbrand en de crème fraîche door de soep en pureer nogmaals met de staafmixer om de soep heel glad te krijgen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met het kruim en serveer.

Knolselderijcrèmesoep met roggebroodkrokant (Knollenselerie-pumpernickel)

© .



Uit: Koch! Vegetarisch - Liesbeth&Marijne Thomas 9789462501393 | paperback 142 blz. | € 17,95 | Forte Culinair



WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners