Knolseldersoep met roggebroodkrokant

Bereid deze heerlijk smeuïge knolseldersoep en bestrooi elk bord ruim met verkruimeld roggebroodkrokant. Zo serveer je heel gemakkelijk en snel een warme maaltijdsoep.

Voor 4 personen
  • 1 knolselder
  • 2 el citroensap
  • 2 sjalotjes
  • 25 g roomboter
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 1 takje tijm
  • 2,5 el cognac
  • 125 ml crème fraîche
  • zout, peper
Roggebroodkrokant
  • 60 g pumpernickel of Fries roggebrood
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el rozijnen
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Schil de knolselder en snijd in blokjes. Bewaar de blokjes om verkleuren te voorkomen in een kom met koud water en het citroensap.
  2. Pel en snipper de sjalotten. Laat in een ruime pan de boter smelten en fruit de sjalotjes daarin 2 minuten. Schep de knolselderij uit het water, laat uitlekken en bak de blokjes al roerend 2 min. mee. Voeg het bouillonblokje, de tijm en 600 ml water toe. Kook de selderij op laag vuur in circa 20 min. gaar.
  3. Verkruimel ondertussen het roggebrood. Snijd de naaldjes van de rozemarijn, het knoflookteentje en de rozijnen heel fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak daarin het roggekruim met de rozemarijn, knoflook en rozijnen krokant; breng op smaak met een snuf peper.
  4. Neem de tijm uit de pan en pureer de soep glad met een staafmixer. Roer vervolgens de cognac en de crème fraîche door de knolseldersoep en pureer nogmaals met de staafmixer om de soep heel glad te krijgen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met het kruim en serveer.

Uit: Koch! Vegetarisch – Liesbeth & Marijne Thomas (Forte Culinair).

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content