Kip met gepekelde citroen, prinsessenboontjes en saffraan

12/07/17 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:16

Kip met gepekelde citroen, prinsessenboontjes en saffraan

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 1 kip van 1,4 kg
  • 1 snuifje paprika
  • 5 el koolzaadolie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 3 gepekelde citroenen
  • 400 g tomaten
  • 400 g prinsessenboontjes
  • 2 capsules saffraan
  • 20 cl witte wijn
  • 20 cl kippenbouillon
  • 2 tl ras el hanout
  • 2 el honing
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • verse koriander voor de afwerking

Bereiding

  1. Verwarm een heteluchtoven voor op 180°C.
  2. Verdeel de kip in stukken. Kruid met peper en zout en wrijf in met de paprika. Verhit 3 eetlepels koolzaadolie in een stoofpan en bak de stukken kip rondom goudbruin. Haal uit de pan, pel en pers de knoflook en wrijf er de kip mee in.
  3. Pel en snipper de uien. Snij de gepekelde citroenen in vieren. Was de tomaten en droog af, hak grof. Maak de boontjes schoon.
  4. Verhit de rest van de koolzaadolie in de stoofpan en fruit de uien glazig. Voeg de saffraan toe en blus de pan met de witte wijn en de kippenbouillon. Doe er ook de gepekelde citroenen, de tomaten en de boontjes bij. Breng op smaak met de ras el hanout en de honing.
  5. Leg de stukken kip weer in de pan met het vel naar boven. Voeg ook de zwarte olijven toe en zet de pan 40 minuten in de oven.
  6. Verdeel het gerecht over borden en werk vlak voor het serveren af met verse koriander.

Onze partners