Groenten op het bord en in het cocktailglas: 8 recepten

13/03/17 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:31
Uit Knack Weekend van 01/03/17

Nicolas Decloedt en Matthieu Chaumont creëren in Hortense x Humus een aparte smakenwereld. Inspirerende, pure groentebereidingen zijn hun toverformule.

Groenten op het bord en in het cocktailglas: 8 recepten

© Kris Vlegels

Op de nieuwe locatie van Hortense, in Elsene, stampten de twee creatieve breinen het unieke concept Hortense & Humus uit de grond. Naast uitstekende cocktails kun je er ook creatieve, geraffineerde schotels bestellen, met groenten recht uit de tuin van de chef. Lunchen kan al vanaf 23 euro (drie gangen). 's Avonds serveert men à la carte of een tastingmenu van vier, vijf of zes gangen. In het weekend kan er ook gebruncht worden.

De slogan is Because we love vegetables. Plezier met groenten als leidraad, en dat betekent eenvoudige, alledaagse ingrediënten op een hoger niveau tillen door te spelen met technieken en texturen.

De twee kennen elkaar al langer, delen dezelfde ideeën en vullen elkaar aan. De inspirerende groene bereidingen van Nicolas zijn verrassend en puur, net als de bijbehorende cocktails van Matthieu.

Hortense x Humus. Lunch / brunch 25 euro, avond cocktails & bites, tastingmenu 32 euro. Vergniesstraat 2, 1050 Brussel, Elsene.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info