45 snelle feestrecepten voor een geslaagd feestmenu
Nog op zoek naar lekkere ideeën voor de feestdagen? Met deze 45 toprecepten voor hapjes, voorgerechten, hoofdschotels én desserts stel je een geslaagd feestmenu samen, zonder uren in de keuken te staan.
Nog op zoek naar lekkere ideeën voor de feestdagen? Met deze 45 toprecepten voor hapjes, voorgerechten, hoofdschotels én desserts stel je een geslaagd feestmenu samen, zonder uren in de keuken te staan.
Binnenkort schuiven we aan tafel voor het kerstdiner, een week later mag de tafel opnieuw gedekt worden voor het nieuwjaarsmenu. Voor sommigen stijgt nu al de stress omdat ze er nog niet helemaal uit zijn over wat ze hun gasten gaan voorschotelen. Zeker als de verwachtingen hooggespannen zijn, zoals tijdens de feestdagen. De recepten die we hieronder geselecteerd hebben zijn overwegend eenvoudig te bereiden voor-, hoofd en nagerechten die je in minder dan een uur op het bord tovert (met uitzonderlijkg van enkele desserts). Je krijgt er een pak hapjes bovenop. Want wie thuis volk ontvangt, zet met zijn leuke en lekkere ‘amuusjes’ meteen een feestelijke toon. Paniek is dus voortaan overbodig: kies rustig uit. Smakelijk.
Gefrituurde oesters met zilte bloemkoolcrème
Krokante driehoekjes met champignons en parmezaan
Eieren ‘en cocotte’ met parmezaan en geroosterd spek
Ricottamousse met vijgen en parmaham
Mousse van gerookte zalm met zalmkaviaar
Hartige soesjes met knolselderie en lompviseitjes
Gefrituurde scampi’s met frietjes
Bladerdeegjes met wijngaardslakken en hazelnoten
Lolly’s van foie gras met appel en peperkoek
Oesters met spinazie en zeewierboter
Soesjes met mousse van foie gras
Millefeuilles met mousse van tarama
Velouté van groene asperges met gerookte zalm
Bloemkoolroomsoep met roquefort
Pompoensoep met dooierzwammen en gekonfijte kastanjes
Kreeft met avocado en sesam-sinaasappelsiroop
Tarbot met sinaasappelboter, knolselderiepuree en kokosmelk
Krabbuideltjes met zoete aardappel
Parmentier met kip, selderij en appel
Gegratineerde oesters met cidersabayon
Rundvlees met foie gras, gedroogde vijgen en noten
Sint-jakobsnoten met bloedworst en eekhoorntjesbrood
Stoofpotje van kip met paprika
Zeebaars met gekaramelliseerde schorseneren
Kippenborstfilet met appels en sjalotten
Kabeljauw in een aromatische bouillon met koriander en citroengras
Fazzoletti met kreeft en saffraanroom
Hindefilet met kruidenkorst en sinaasappelschil
Zeeduivel met saffraankerrie en walnoten
Gevulde kwartels met foie gras, venkel en kastanjes
Eendenborstfilet met champignons en veenbessensaus
Kabeljauw à la plancha met paprika’s
Gevulde zalm met garnalen en sint-jakobsnoten
Blanquette van parelhoen en dooierzwammen
Meringues met kastanjes en chocolade
Peren uit de oven met chocolade en hazelnoten
Catalaanse panellets met chocolade
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier