Weekend tipt: eropuit Messenwinkel of authentiek Japans restaurant? Rizoom-chef Yves Kerckhoffs tipt zijn favoriete adressen in Gent
Culinair Waarom moet ik een voorschot betalen als ik reserveer? 'We moeten gasten een beetje opvoeden'
Culinair Is de klant intolerant of ambetant? 'Ze vermijden een heel menu lang gluten en eten dan toch het koekje bij de koffie'
Culinair Geven we geen fooi meer? 'Misschien worden we terug wat guller als de rekening betalen weer meer aandacht krijgt'
Culinair Trekken we massaal te veel foto's op restaurant? 'Klanten vragen een andere tafel omdat het licht niet goed zit'
Culinair Culinair Is iedereen vandaag restaurantrecensent? 'Ook al zijn er 99 goede reviews, het is die ene slechte die je raakt' De web- of reserveringssite van het restaurant, Google en Tripadvisor, je kunt vandaag op heel wat plaatsen je mening kwijt. Maar is dat ook een goed idee?
Culinair Culinair Wat denken restaurateurs over de kleren en het gedrag van de klant? 'De enige die ik ooit heb weggestuurd was een man in een onderhemdje' Nu zelfs Balenciaga joggingpakken maakt, trekken we niet langer onze zondagse kleding aan om op restaurant te gaan. En blijkbaar laten we niet alleen onze das en stilletto’s thuis, maar soms ook onze manieren.