Glühwein met mandarijn
27-11-2018, 20:00
Bijgewerkt op: 27-10-2023, 18:39
Glühwein heeft een imagoprobleem. Toch verdient deze warme winterse cocktail nog een kans: van deze culinair verantwoorde glühwein met mandarijn en cognac ga je lekker gloeien.
Voor 4 koppen
- 1 fles riesling
- 4 kardemompeulen
- 4 blaadjes laurier
- 1 kruidnagel
- 5 cm gemberwortel, fijngesneden
- 2 el suiker of honing
- sap van 2 mandarijnen
- 4 el cognac
- 4 reepjes citroenzeste om af te werken
Bereiding
- Warm de wijn op samen met de kruiden, suiker en het mandarijnsap.
- Laat een kwartiertje sudderen op een zacht vuurtje. Zorg ervoor dat de wijn niet kookt.
- Zeef de kruiden uit de glühwein met mandarijn, voeg de cognac toe en serveer in een kop met een stukje citroenzeste.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier