Gegrilde amarettoperen met pistachekaramel en zure room
De peren krijgen een heerlijke smaak als ze worden gecombineerd met amaretto en pistachenoten. De zure room geeft dit dessert een frisse smaak.
4 porties | 20 min.
grilltijd 15 min. (DIRECT)
4 rijpe peren
oe vanillestokje
4 el amaretto
130 g gepelde pistachenoten
2 el vloeibare honing
200 ml slagroom
Eventueel goudsbloemblaadjes
Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal de zaadjes eruit. Meng de zaadjes met de amaretto.
Halveer de peren en bestrijk ze met het amarettomengsel.
Rooster de pistachenoten in een pan op de grill tot ze een mooie kleur hebben gekregen. Schud de pan regelmatig.
Sprenkel de honing over de pistachenoten en laat ze 1 minuut karamelliseren. Giet daarna over op een bakpapier, zet apart en laat de honing hard worden. Hak de pistachekaramel grof.
Gril de peren 3-5 minuten op directe warmte tot ze een mooie kleur hebben. Bestrijk ze nog een keer met het amarettomengsel.
Klop de slagroom (zonder suiker).
Serveer de gegrilde peren met de pistachekaramel en de slagroom. Strooi er eventueel wat goudsbloemblaadjes over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier