Couscoussalade met bloemkool en kikkererwten
Intensieve training of krachttraining – LunchVoor 4 personen
1 bloemkool, schoongemaakt
Bakspray
2 tl ras el hanout
OE tl kurkuma
Peper en zout
250 g parelcouscous
400 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt
4 el bladpeterselie, fijngehakt
2 el korianderblaadjes, fijngehakt
2 el munt, fijngehakt
OE opgelegde citroen, in kleine stukjes gesneden
2 el pijnboompitten, geroosterd
VOOR DE DRESSING:
4 el olijfolie
2 el honing
4 el citroensap
1 tl ras el hanout
OE tl kurkuma
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de bloemkool in zijn geheel op een met bakpapier beklede ovenschotel. Olie hem in met de spray. Meng de ras el hanout en de kurkuma met peper en zout en strooi dit mengsel op de bloemkool. Dek af met aluminiumfolie en zet gedurende 20 minuten in de oven. Haal de folie weg en zet nog eens 20 minuten in de oven.
Maak de parelcouscous klaar, laat afkoelen en meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing.
Verdeel de bloemkool in roosjes. Meng de couscous met de dressing, de kikkererwten, de peterselie, koriander en munt, de citroen en de pijnboompitten.
Bereidingstijd: 75 min.
Voedingswaarde per portie:
615 kcal
81 g koolhydraten
18 g eiwitten
22 g vetten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier