Couscoussalade met bloemkool en kikkererwten

© Heikki Verdurme

Intensieve training of krachttraining – LunchVoor 4 personen

1 bloemkool, schoongemaakt

Bakspray

2 tl ras el hanout

OE tl kurkuma

Peper en zout

250 g parelcouscous

400 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt

4 el bladpeterselie, fijngehakt

2 el korianderblaadjes, fijngehakt

2 el munt, fijngehakt

OE opgelegde citroen, in kleine stukjes gesneden

2 el pijnboompitten, geroosterd

VOOR DE DRESSING:

4 el olijfolie

2 el honing

4 el citroensap

1 tl ras el hanout

OE tl kurkuma

Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg de bloemkool in zijn geheel op een met bakpapier beklede ovenschotel. Olie hem in met de spray. Meng de ras el hanout en de kurkuma met peper en zout en strooi dit mengsel op de bloemkool. Dek af met aluminiumfolie en zet gedurende 20 minuten in de oven. Haal de folie weg en zet nog eens 20 minuten in de oven.

Maak de parelcouscous klaar, laat afkoelen en meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing.

Verdeel de bloemkool in roosjes. Meng de couscous met de dressing, de kikkererwten, de peterselie, koriander en munt, de citroen en de pijnboompitten.

Bereidingstijd: 75 min.

Voedingswaarde per portie:

615 kcal

81 g koolhydraten

18 g eiwitten

22 g vetten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content