Zeven redenen om het Canarische eiland La Gomera te bezoeken

Zeven redenen om het Canarische eiland La Gomera te bezoeken
Wonderfu landscape in the mountains of La Gomera, in the backgrund: tenerife (teide) © Getty Images/iStockphoto

La Gomera is veel minder bekend en moeilijker te bereiken dan de buureilanden Tenerife en Gran Canaria. De grote troef van het kleine vulkanische eiland is de prachtige natuur, waaronder een heuse jungle. The Local noemt zeven redenen waarom je La Gomera eens zou moeten bezoeken.

La Gomera © iStockphoto

La Gomera is maar 380 vierkante kilometer groot, telt zo'n 20.000 inwoners en is enkel te bereiken met een ferryboot vanuit Tenerife. Daardoor heeft het eiland zijn charmes weten te bewaren. Door de prachtige natuur trekt La Gomera vooral wandelaars en natuurliefhebbers.

1. Garajonay National Park © Getty Images/iStockphoto

Vroeger waren grote delen van de wereld bedekt onder laurierachtige bossen. Tegenwoordig zijn dit soort vochtige, diepgroene bossen nog maar op weinig plaatsen in de wereld te vinden. La Gomera is er een van. Dankzij de dichte begroening en nevelige lucht, hangt er een mysterieuze sfeer. Door het park loopt een uitgebreid netwerk van wandelpaden.

Garajonay National Park © Getty Images/iStockphoto

Garajonay National Park is genoemd naar de berg Garajonay, met 1.487 meter de hoogste op het eiland. Het regenwoud bedekt zo'n 85 procent van het volledige eiland. Er groeien niet alleen veel bomen, planten en mossen, maar er leven ook zo'n duizend verschillende diersoorten.

2. Castillo Del Mar © Getty Images/iStockphoto

Vroeger was Castillo Del Mar een overlaadstation voor bananen, maar rond 1950 werd het gesloten. Het gebouw staat op de rand van de rotsen en de ruige golven van de Atlantische Oceaan beuken er aan alle kanten tegenaan. Het Castillo zou zo een rol kunnen spelen in de Game of Thrones.

Castillo Del Mar © Getty Images/iStockphoto

3. Los Órganos © Eafosan, Wikicommons

De bijzonder rotsformatie Los Órganos is enkel zichtbaar vanaf de zee en doet denken aan de pijpen van een orgel, vandaar de naam. Het orgel, gemaakt van basalten pilaren, is tweehonderd meter breed en tachtig meter hoog. De pilaren ontstonden doordat een stroom magma te snel afkoelde en stolde in deze regelmatige vorm. Vanuit Valle Gran Rey en Playa de Santiago kan je boottochten langs dit prachtige natuurwonder maken.

Los Órganos © Rainer Haessner, Wikicommons

4. Roque de Agando © Getty Images/iStockphoto

Roque de Agando (1251 meter) is een vulkanische plug die hoog boven het omringde woud uitsteekt. Het is het symbool van La Gomera. Naast de Roque de Agando staan twee minder hoge rotsen, de Roque de la Zarcita (1223 meter) and Roque de Ojila (1171 meter). Op de achtergrond zie je de nog hogere El Teide op Tenerife opdoemen. Vroeger mocht je de drie rotsen beklimmen, maar nu ze in een beschermd natuurgebied liggen is dat niet langer toegestaan.

Roque de Agando © Getty Images/iStockphoto

5. Valle Gran Rey © Getty Images/iStockphoto

Dit langgerekte groene dal wordt aan weerszijden omlijnd door steile rotswanden. De vallei loopt door tot aan het strand.

Valle Gran Rey © Getty Images/iStockphoto

6. Vallehermoso © Getty Images/iStockphoto

Vallehermoso is zowel de naam van de vallei als van het schilderachtige dorpje dat erin ligt. Het is een vruchtbaar, groen gebied waar palmbomen en sinaasappelbomen groeien.

Vallehermoso © Getty Images

7. Zonsondergang © Getty Images/iStockphoto

De zonsondergangen op La Gomera zijn adembenemend, vooral vanuit het bergdorpje Taguluche.

Zonsondergang © Getty Images/iStockphoto