Waar foodies flaneren: 3 redenen om de Turkse rivièra te bezoeken
Als één zomerbestemming zichzelf heruitvindt, dan is het de Turkse Rivièra. Met boetiekresorts, glitz & glamour, strandbungalows en foodie-hotspots is de regio rond Bodrum, Antalya en Izmir hotter dan ooit.
1—All-in nieuwe stijl
De zogenaamde Turquoise Coast barst van de all-inresorts nieuwe stijl. Onder meer (duur geprijsde) ketens als Edition of Six Senses streken hier al neer. Een betaalbare nieuwkomer is Hyde Bodrum. Alle hoekjes van dit adults-only hotel zijn Instagrammable en de vijf restaurants en bars hebben een internationale flair die je eerder in Miami of Parijs verwacht.
Vanaf 230 euro voor een tweepersoonskamer, all-inprijs, hydehotels.com
2—Foodiebestemming
De komst van zoveel boetiekresorts bracht ook de restaurants naar een topniveau en de Turkse Rivièra zet zich steeds meer op de culinaire kaart. Een tip van de redactie als je op zoek bent naar lekkere resto’s is de website van Michelin. De beroemde gids voegde recent Izmir en Bodrum toe als bestemming. Hij lijst niet enkel sterrenresto’s in de regio op – dat zijn er intussen vijf – maar ook goede prijs-kwaliteittips of hippe bistro’s zoals Loft Elia of Isola.
3—Wellness en muziek
Midden juni opende Scorpios Bodrum, een concept dat komt overwaaien uit Mykonos. Je slaapt er in bungalows of beach houses, al dan niet op het water. De prijzen van meer dan 3000 euro per nacht zijn niet meteen weggelegd voor gewone stervelingen, maar niet-gasten kunnen ook terecht in het bohemian chic restaurant of de ‘Inner Gardens’, een hedendaagse outdoor wellnessruimte. Ook de beach clubs van Scorpios zijn legendarisch, met dank aan liveoptredens of muziekrituelen die je nu al kunt reserveren op de website.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier