Voyageurs is het enige nationale park in Minnesota. Het ligt in het uiterste noorden van de staat op de grens met Canada. Met dertig grotere en talloze kleinere meertjes is het een waar paradijs voor bootliefhebbers. Je kan er eindeloze tochten maken in grotere boten of zelf gaan peddelen in een kano of kajak.

Verder kenmerkt het park zich door honderden kleine, dichtbegroeide eilandjes, uitgestrekte bossen met hoofdzakelijk naaldbomen, kleine baaien en inhammen, moerassen en kleine vennetjes. Grotere dieren die er leven zijn onder andere beren, wolven, herten, eekhoorntjes, sneeuwhazen, elanden en arenden.

Voyageurs National Park is een natuurgebied dat je in alle seizoenen kan bezoeken. In de lente en zomer om er te varen, wandelen, kamperen, naar de kraakheldere sterrenhemel te kijken en dieren te observeren. In de herfst kan je vanuit een boot genieten van de vlammende herfstkleuren en in de winter kan je er wandelingen op sneeuwschoenen maken, een rit in een sneeuwmobiel en naar het dansende noorderlicht kijken.

More Than Just Parks maakte deze mooie video van Voyageurs National Park in de hoop dat meer mensen het park zullen bezoeken en zich in zullen spannen om de natuur te beschermen en behouden. (MS)

Voyageurs is het enige nationale park in Minnesota. Het ligt in het uiterste noorden van de staat op de grens met Canada. Met dertig grotere en talloze kleinere meertjes is het een waar paradijs voor bootliefhebbers. Je kan er eindeloze tochten maken in grotere boten of zelf gaan peddelen in een kano of kajak. Verder kenmerkt het park zich door honderden kleine, dichtbegroeide eilandjes, uitgestrekte bossen met hoofdzakelijk naaldbomen, kleine baaien en inhammen, moerassen en kleine vennetjes. Grotere dieren die er leven zijn onder andere beren, wolven, herten, eekhoorntjes, sneeuwhazen, elanden en arenden.Voyageurs National Park is een natuurgebied dat je in alle seizoenen kan bezoeken. In de lente en zomer om er te varen, wandelen, kamperen, naar de kraakheldere sterrenhemel te kijken en dieren te observeren. In de herfst kan je vanuit een boot genieten van de vlammende herfstkleuren en in de winter kan je er wandelingen op sneeuwschoenen maken, een rit in een sneeuwmobiel en naar het dansende noorderlicht kijken. More Than Just Parks maakte deze mooie video van Voyageurs National Park in de hoop dat meer mensen het park zullen bezoeken en zich in zullen spannen om de natuur te beschermen en behouden. (MS)