Sterrenniveau op de hogesnelheidstrein: Eurostar lanceert gastronomisch viergangenmenu samengesteld door topchefs

© GF
Redactie Knack Weekend

Fan van gastronomie? Vanaf nu kun je ook op de hogesnelheidstrein terecht voor een eetervaring op sterrenniveau. Eurostar verwent zijn Premier-reizigers voortaan met een heus viergangenmenu, samengesteld door drie wereldberoemde chefs.  

Hoe beter een verjaardag vieren dan met heerlijk eten? En dat weten ze bij Eurostar ook. In het kader van de eerste verjaardag sinds de samensmelting van Thalys en Eurostar, verenigde Eurostar drie opmerkelijke namen in de culinaire wereld: chef Jeremy Chan, patissier Jessica Préalpato en sommelier Honey Spencer.

Met het oog op een verheven gastronomische ervaring aan boord, creëerden de drie een smaakvol viergangenmenu waarbij seizoensgebondenheid en duurzaamheid voorop staan. Bovendien komen alle ingrediënten uit de landen die Eurostar bedient. ‘De drie chefs belichamen de essentie van de Eurostar-generatie’, lichtte Gwendoline Cazenave, CEO van Eurostar, toe tijdens de lancering in Londen. ‘Authentiek Europees, gedurfd en gepassioneerd betrokken bij de planeet.’

© GF

Een greep uit het aanbod: geroosterde pompoen met honing en cashew-misopasta, piccalilli van bloemkool en bloemkoolmousseline met curry, citrusdessert met groene kardemom, … En hoe klinkt een glaasje biologische champagne daarbij?

Samenwerking op niveau

De voor- en hoofdgerechten werden bedacht door Jeremy Chan, een Britse chef die graag werkt met specerijen, wereldse smaken en lokale, seizoensgebonden ingrediënten. Zijn Londense restaurant Ikoyi heeft 2 Michelin-sterren en werd uitgeroepen tot een van de 50 beste restaurants ter wereld in de World’s 50 Best-ranking.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Franse patissier Jessica Préalpato was verantwoordelijk voor de desserts. Zij werd in 2019 uitgeroepen tot beste patissier ter wereld in de World’s 50 Best-ranking en in 2020 kreeg ze de titel ‘patissier van het jaar’ toegewezen door Gault en Millau.

Sommelier Honey Spencer voorzag het geheel van de perfecte aangepaste wijnen. Spencer is een voorvechter van duurzaamheid binnen de wijnindustrie, heeft haar eigen restaurant ‘Sune’ in Londen en behoort bij de 100 meest invloedrijke vrouwen in de horeca van CODE (2022).

Met andere woorden: een samenwerking die resulteert in een interessant menu.

Vanaf 4 november zal het geserveerd worden aan Eurostar’s Premier passagiers.

Meer info en prijzen: eurostar.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content