Rotterdam krijgt een in het water dobberend bos

© GF

Vanaf 20 maart zullen twintig bomen in het water van de Rotterdamse Rijnhaven drijven. Het project is vergroenend voor de Rotterdamse binnenstad én is bedoeld om aandacht te vragen voor klimaatverandering, innovatie, kunst en het belang van groen voor stadsbewoners.

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 16 maart 2016 vindt de officiële onthulling plaats van het Dobberend Bos, een initiatief van kunstproducent Mothership in de Rotterdamse Rijnhaven. 20 bomen drijven vanaf dat moment op en in het water. Het project is vergroenend voor de Rotterdamse binnenstad én is bedoeld om aandacht te vragen voor klimaatverandering, innovatie, kunst en het belang van groen voor stadsbewoners. Het is zowel voor bedrijven als particulieren mogelijk een boom te adopteren.

Rotterdam krijgt een in het water dobberend bos
© GF

Het idee voor het Dobberend Bos ontstond in 2012 bij Jeroen Everaert, oprichter van Mothership. Everaert was bekend met de installatie In Search Of Habitus van kunstenaar Jorge Bakker: een met water gevuld aquarium waarin dobbers met schaalmodel bomen dobberen. Hij vroeg zich af of dit realiseerbaar zou zijn in werkelijk formaat.

Duurzaam

Bij de realisatie van het Dobberend Bos is grotendeels gebruikgemaakt van bestaand materiaal. Oude zeeboeien uit de Noordzee zijn hergebruikt. De bomen – Hollandse iepen – zijn beschikbaar gesteld door het Bomendepot van de Gemeente Rotterdam.

Bedrijven en particulieren kunnen bijdragen aan het project. De sponsoring bedraagt € 5.000 per boom. Op de kade komt de 21ste boom met boei (het eerste prototype) waarop de logo’s en namen van de sponsors vermeld staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content