In totaal liggen er 75 mannen begraven in het Panthéon en slechts vijf vrouwen, onder wie Marie Curie en Simone Veil. Tientallen jaren na haar dood werd Baker dus de zesde vrouw. Haar stoffelijk overschot werd opnieuw begraven tijdens een ceremonie van een uur, bijgewoond door familieleden en de Franse president Emmanuel Macron.

Baker, geboren in 1906 in de Amerikaanse stad Saint Louis, werd later de verpersoonlijking van de jazzstijl en stond bekend om haar erotische manier van dansen. Gekleed in een bananenrok wist ze het publiek te boeien in het Théâtre des Champs-Élysées.

., Getty Images
. © Getty Images

Baker was ook een Franse nationale heldin. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte ze eerst voor het Rode Kruis en daarna in het verzet. Hiervoor werd ze onderscheiden met het Legioen van Eer, de hoogste Franse orde van verdienste.

Later voerde zij samen met Martin Luther King campagne tegen het racisme in haar geboorteland, de Verenigde Staten. Na haar dood in 1975 werd ze in Monaco begraven.

., Getty Images
. © Getty Images
., Getty Images
. © Getty Images
., Getty Images
. © Getty Images
In totaal liggen er 75 mannen begraven in het Panthéon en slechts vijf vrouwen, onder wie Marie Curie en Simone Veil. Tientallen jaren na haar dood werd Baker dus de zesde vrouw. Haar stoffelijk overschot werd opnieuw begraven tijdens een ceremonie van een uur, bijgewoond door familieleden en de Franse president Emmanuel Macron. Baker, geboren in 1906 in de Amerikaanse stad Saint Louis, werd later de verpersoonlijking van de jazzstijl en stond bekend om haar erotische manier van dansen. Gekleed in een bananenrok wist ze het publiek te boeien in het Théâtre des Champs-Élysées. Baker was ook een Franse nationale heldin. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte ze eerst voor het Rode Kruis en daarna in het verzet. Hiervoor werd ze onderscheiden met het Legioen van Eer, de hoogste Franse orde van verdienste. Later voerde zij samen met Martin Luther King campagne tegen het racisme in haar geboorteland, de Verenigde Staten. Na haar dood in 1975 werd ze in Monaco begraven.