In Australië is het onderzoek naar kombuchaleer stevig aan de gang. Op basis van de bacterie die je soms tegenkomt in limonades of groene thee-drankjes, maken onderzoekers als Dr. Peter Musk een dier- en milieuvriendelijk 'leer'.

De techniek werd in 2003 bedacht door modeontwerpster Suzanne Lee en raakte sinds dan steeds meer verspreid over de wereld. Toch moet er nog steeds veel geëxperimenteerd worden om het materiaal soepeler te krijgen, om te weten te komen hoe kledingstukken die bestaan uit het materiaal het beste gewassen kunnen worden en om antwoord te bieden of dit materiaal ook in de grotere textielindustrie een rol van betekenis kan spelen.

(EK)

In Australië is het onderzoek naar kombuchaleer stevig aan de gang. Op basis van de bacterie die je soms tegenkomt in limonades of groene thee-drankjes, maken onderzoekers als Dr. Peter Musk een dier- en milieuvriendelijk 'leer'. De techniek werd in 2003 bedacht door modeontwerpster Suzanne Lee en raakte sinds dan steeds meer verspreid over de wereld. Toch moet er nog steeds veel geëxperimenteerd worden om het materiaal soepeler te krijgen, om te weten te komen hoe kledingstukken die bestaan uit het materiaal het beste gewassen kunnen worden en om antwoord te bieden of dit materiaal ook in de grotere textielindustrie een rol van betekenis kan spelen.(EK)