Leren schoenen, jasjes en portefeuilles zijn allemaal wel erg mooi, maar de productie van het materiaal laat wel haar sporen na in het milieu. Zo levert het opkweken van dieren voor hun huid veel vervuiling op en worden er erg veel chemicaliën gebruikt bij het bewerken van het leer.

Twee jonge Duitsers brengen nu onder de naam Bleed een duurzamer 'leer' op de markt. Het duo heeft een methode bedacht om jasjes, portefeuilles en riemen te maken van kurk. Hun Montado Black Edition, de allereerste kleding- en accessoirelijn op basis van zwartgekleurde kurk ter wereld, kwam tot stand via crowdfunding.

De makers stellen dat kurk erg duurzaam, warm, waterdicht en licht is.

Meer informatie en prijzen vind je op de site van Bleed.

(EK)

Leren schoenen, jasjes en portefeuilles zijn allemaal wel erg mooi, maar de productie van het materiaal laat wel haar sporen na in het milieu. Zo levert het opkweken van dieren voor hun huid veel vervuiling op en worden er erg veel chemicaliën gebruikt bij het bewerken van het leer. Twee jonge Duitsers brengen nu onder de naam Bleed een duurzamer 'leer' op de markt. Het duo heeft een methode bedacht om jasjes, portefeuilles en riemen te maken van kurk. Hun Montado Black Edition, de allereerste kleding- en accessoirelijn op basis van zwartgekleurde kurk ter wereld, kwam tot stand via crowdfunding. De makers stellen dat kurk erg duurzaam, warm, waterdicht en licht is.Meer informatie en prijzen vind je op de site van Bleed.(EK)