In Project Runway nemen designers het tegen elkaar op in wekelijkse opdrachten waarin ze binnen een bepaald thema een silhouet of mini-collectie moeten ontwerpen. Enkel de finale bestaat uit een collectie die volledig de visie van de ontwerper tentoon spreidt. Deze collecties worden vervolgens getoond op New York Fashion Week en beoordeeld door de jury, die dit jaar bestond uit Heidi Klum, Nina Garcia, Zac Posen en Carrie Underwood.

Eén collectie sprong pas echt in het oog, en niet enkel omdat deze ontworpen was voor plus-size dames, maar ook omdat de ontwerpen ontzettend vrouwelijk waren. Driehoekige uitsnijdingen ter hoogte van het middenrif, een flatterend kleurenpalet van pastel- en juweeltinten en prachtig nauw aansluitend kant: de modellen mochten hun lichamen laten zien en vieren tot groot enthousiasme van het publiek én de juryleden.

A video posted by FancyNCR (@fancyncr) on

"Dit is een enorm belangrijk moment voor Project Runway én voor New York Fashion Week" aldus Zac Posen na afloop. Ook model Liris Crosse schreef op haar website dat ze hoopte dat dit deuren zou openen voor modellen met een maatje meer.

Aangezien de show op dit moment nog uitgezonden wordt en kijkers nog 8 afleveringen te gaan hebben voor de finale werden de designers achter de NYFW collecties angstvallig anoniem gehouden. Toch wordt er volop gespeculeerd dat deelneemster Ashley Nell Tipton verantwoordelijk is voor deze plus-collectie. Haar werk met kant sprong al meermaals in het oog en tijdens haar opleiding heeft Ashley ook al af en toe plus-size kleding ontworpen. (KS)

In Project Runway nemen designers het tegen elkaar op in wekelijkse opdrachten waarin ze binnen een bepaald thema een silhouet of mini-collectie moeten ontwerpen. Enkel de finale bestaat uit een collectie die volledig de visie van de ontwerper tentoon spreidt. Deze collecties worden vervolgens getoond op New York Fashion Week en beoordeeld door de jury, die dit jaar bestond uit Heidi Klum, Nina Garcia, Zac Posen en Carrie Underwood. Eén collectie sprong pas echt in het oog, en niet enkel omdat deze ontworpen was voor plus-size dames, maar ook omdat de ontwerpen ontzettend vrouwelijk waren. Driehoekige uitsnijdingen ter hoogte van het middenrif, een flatterend kleurenpalet van pastel- en juweeltinten en prachtig nauw aansluitend kant: de modellen mochten hun lichamen laten zien en vieren tot groot enthousiasme van het publiek én de juryleden."Dit is een enorm belangrijk moment voor Project Runway én voor New York Fashion Week" aldus Zac Posen na afloop. Ook model Liris Crosse schreef op haar website dat ze hoopte dat dit deuren zou openen voor modellen met een maatje meer. Aangezien de show op dit moment nog uitgezonden wordt en kijkers nog 8 afleveringen te gaan hebben voor de finale werden de designers achter de NYFW collecties angstvallig anoniem gehouden. Toch wordt er volop gespeculeerd dat deelneemster Ashley Nell Tipton verantwoordelijk is voor deze plus-collectie. Haar werk met kant sprong al meermaals in het oog en tijdens haar opleiding heeft Ashley ook al af en toe plus-size kleding ontworpen. (KS)