De Sieraard Art Fair is dit jaar aan zijn 11e editie toe. De Art Fair is een beurs waar kunstenaars en nieuw talent hun juwelen laten zien aan het grote publiek. Daarnaast vindt er ook de prijsuitreiking New Traditional Jewellery plaats, met dit jaar als thema 'New Nomads'.

Het thema New Nomads wil de geschiedenis van juwelen in de kijker zetten aangezien deze bijzondere accessoires al zo oude zijn als de mensheid zelf en deel uitmaken van het dagelijkse leven.

Op de beurs zijn er enkele speciale zaken te zien zoals een ontwerpster die samenwerkt met gemeenschappen in de marge van de maatschappij of een vliegtuigbouwkundig ingenieur die juwelen maakt. Daarnaast zijn er ook juwelen geïnspireerd op muzikale instrumenten en ook ontwerpen van jonge ontwerpers. Ten slotte kan je ook een bezoek brengen aan de stand van Solidaridad & Max Havelaar die de resultaten laten zien van hun hard werk om een verantwoorde productieketen te creëren in de kleinschalige goudmijnbouw.

Op 1 november wordt de NTJ prijs uitgereikt, die eerder al werd gewonnen door Vivian Meller en Serin Oh, die nu elk een succesvolle juwelencollectie hebben uitgebracht.

Sieraad Art Fair: Gashouder, Westergasterrein, Klönneplein 1, 1014, Amsterdam.

Van donderdag 1 november van 14.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag 2, zaterdag 3, zondag 4 november van 11.00 tot 18.00 uur.

De Sieraard Art Fair is dit jaar aan zijn 11e editie toe. De Art Fair is een beurs waar kunstenaars en nieuw talent hun juwelen laten zien aan het grote publiek. Daarnaast vindt er ook de prijsuitreiking New Traditional Jewellery plaats, met dit jaar als thema 'New Nomads'. Het thema New Nomads wil de geschiedenis van juwelen in de kijker zetten aangezien deze bijzondere accessoires al zo oude zijn als de mensheid zelf en deel uitmaken van het dagelijkse leven. Op de beurs zijn er enkele speciale zaken te zien zoals een ontwerpster die samenwerkt met gemeenschappen in de marge van de maatschappij of een vliegtuigbouwkundig ingenieur die juwelen maakt. Daarnaast zijn er ook juwelen geïnspireerd op muzikale instrumenten en ook ontwerpen van jonge ontwerpers. Ten slotte kan je ook een bezoek brengen aan de stand van Solidaridad & Max Havelaar die de resultaten laten zien van hun hard werk om een verantwoorde productieketen te creëren in de kleinschalige goudmijnbouw. Op 1 november wordt de NTJ prijs uitgereikt, die eerder al werd gewonnen door Vivian Meller en Serin Oh, die nu elk een succesvolle juwelencollectie hebben uitgebracht.