In het boek beticht Camille Kouchner haar stiefvader - Franse politicoloog en het gewezen Europarlementslid Oliver Duhamel - ervan haar broer seksueel misbruikt te hebben. De feiten speelden zich af in de jaren 80 en zouden in totaal zo'n twee jaar geduurd hebben. Het boek kwam op 7 januari uit in Frankijk en maakte een storm aan reacties los. De intussen 70-jarige Duhamel heeft na de publicatie aangekondigd alle functies neer te leggen.

'Ik wist ervan en ik heb niets gedaan', schrijft Kouchner. De juriste beweert dat zij niet de enige was die van het misbruik op de hoogte was. Verschillende familieleden en vrienden wisten wat er gaande was, maar niemand trok zijn mond open. Die bekentenis lokte veel reactie uit bij andere slachtoffers, die weigeren om nog langer te zwijgen over het leed dat hen werd aangedaan.

Via de hashtag #MeTooIncest wil het feministische collectief Noustoutes incest en misbruik uit de taboesfeer halen. Sinds zaterdag worden er massaal getuigenissen gedeeld. Het merendeel daarvan komt uit Frankrijk, al situeert het probleem zich natuurlijk ook bij ons. Het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling spreekt van een kleine 1.000 meldingen van kindermisbruik in 2019 in België. Lees hieronder een greep uit de getuigenissen op Twitter.

In het boek beticht Camille Kouchner haar stiefvader - Franse politicoloog en het gewezen Europarlementslid Oliver Duhamel - ervan haar broer seksueel misbruikt te hebben. De feiten speelden zich af in de jaren 80 en zouden in totaal zo'n twee jaar geduurd hebben. Het boek kwam op 7 januari uit in Frankijk en maakte een storm aan reacties los. De intussen 70-jarige Duhamel heeft na de publicatie aangekondigd alle functies neer te leggen. 'Ik wist ervan en ik heb niets gedaan', schrijft Kouchner. De juriste beweert dat zij niet de enige was die van het misbruik op de hoogte was. Verschillende familieleden en vrienden wisten wat er gaande was, maar niemand trok zijn mond open. Die bekentenis lokte veel reactie uit bij andere slachtoffers, die weigeren om nog langer te zwijgen over het leed dat hen werd aangedaan. Via de hashtag #MeTooIncest wil het feministische collectief Noustoutes incest en misbruik uit de taboesfeer halen. Sinds zaterdag worden er massaal getuigenissen gedeeld. Het merendeel daarvan komt uit Frankrijk, al situeert het probleem zich natuurlijk ook bij ons. Het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling spreekt van een kleine 1.000 meldingen van kindermisbruik in 2019 in België. Lees hieronder een greep uit de getuigenissen op Twitter.