Gouden medailles winnen: allemaal goed en wel, maar zolang het haar van Olympische atletes niet goed zit, is dat een reden om kritiek te vangen op de sociale media. En wanneer ze worden beschreven in de media, worden mannen veel vaker als moedig en sterk omschreven dan vrouwen, waarbij emotionaliteit een interessanter aspect blijkt.

Dit jaar zijn maar liefst 45 % van de deelnemende Olympische atleten vrouw. Dat record is de aanleiding van de beleefde, maar dringende vraag die ATTN: zich stelt: kunnen we de Olympische mannen en vrouwen op dezelfde manier behandelen tijdens deze Spelen?

(EK)

Gouden medailles winnen: allemaal goed en wel, maar zolang het haar van Olympische atletes niet goed zit, is dat een reden om kritiek te vangen op de sociale media. En wanneer ze worden beschreven in de media, worden mannen veel vaker als moedig en sterk omschreven dan vrouwen, waarbij emotionaliteit een interessanter aspect blijkt. Dit jaar zijn maar liefst 45 % van de deelnemende Olympische atleten vrouw. Dat record is de aanleiding van de beleefde, maar dringende vraag die ATTN: zich stelt: kunnen we de Olympische mannen en vrouwen op dezelfde manier behandelen tijdens deze Spelen?(EK)