Zo mislukt jouw bechamelsaus nooit meer
Witte saus of bechamelsaus, het is één van die basisrecepten van onze Belgische keuken. Als er één saus is waarvan je moet weten hoe hem te maken, dan is het deze wel.
Het basisrecept
Ingrediënten
1 el boter
2 el bloem
700ml melk
peper & zout
nootmuskaat
Bereiding
Smelt de boter.
Voeg bloem toe en roer droog tot het naar koekjes ruikt.
Voeg een paar lepels melk toe. Roer er alle klonters uit.
Voeg meer melk toe. Zorg dat er geen klonters zijn. Voeg beetje per beetje melk toe en laat indikken tot de gewenste dikte.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Stoom spruitjes, witte kool, bloemkool, broccoli, selder, venkel of schorseneren gaar.
Meng de saus met de gestoomde groenten en je hebt een typisch Belgisch bijgerecht! Voeg extra kaas toe en je hebt de perfecte kaassaus. Ideaal voor bij bloemkool, macaroni of lasagne. Succes!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier