Gedaan met saaie slaatjes: vijf virale TikTok-recepten

© Getty Images
Fleur Iven

De dagen van saaie slaatjes zijn voorbij, met dank aan TikTok. Sla-fluencers, die lekkere en – uiteraard – esthetisch verantwoorde saladerecepten delen op hun sociale media, winnen in een razend tempo aan populariteit. Wij lieten ons schaamteloos #influencen en gingen op zoek naar de lekkerste recepten.

#Green Goddess Salad

@bakedbymelissa

Answer @ieshaworthen__ The OG Green Goddess🌿 #vegan #bakedbymelissa #saladrecipe #greengoddess #salad #cooking

♬ original sound – Baked by Melissa
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De Green Goddess Salad van Baked By Melissa is zonder twijfel een van de meest bekende TikTok-salades. Dit vegan slaatje oogt eenvoudig, maar schijn bedriegt: het vergt behoorlijk wat snijwerk. Combineer de salade met chips als dip, of met brood voor een volwaardige lunch. 

Ingrediënten voor de salade:

  • 1 groene kool
  • 1 grote komkommer
  • 10 gram bieslook
  • 1 bos lente-uien

Voor de dressing: 

  • 25 gram basilicumblaadjes
  • 25 gram verse spinazie
  • 2 teentjes look
  • 1 kleine sjalot
  • 2 geperste citroenen
  • 3 eetlepels nootjes naar keuze (bijvoorbeeld ongezouten cashews en walnoten)
  • 75 gram edelgist
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • overschotjes bieslook

Recept:

  1. Was en snij alle ingrediënten voor de salade zo klein mogelijk. Doe ze in een grote kom. 
  2. Doe de olijfolie, het citroensap en de rijstazijn in een blender. Voeg de rest van de dressing-ingrediënten toe. Blend tot je dressing een dik en vloeibaar mengsel is. 
  3. Meng de dressing met de salade. 

#Geroosterde Hot Girl Summer Salad

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De ‘Hot Girl Summer’ Salad met geroosterde groenten en tahinidressing is nog zo’n succesrecept. Het werd samengesteld door een nutritionist en is een bom van smaak, textuur en voedingsmiddelen.

Ingrediënten voor de salade:

  • ½ butternut pompoen
  • 1 rode ajuin
  • 1 rode peper
  • 2 lookteentjes
  • verse tijm
  • 1 blik kikkererwten
  • 50 gram feta
  • raketsla
  • granaatappelzaadjes
  • verse peterselie
  • 2 eetlepels kappertjes

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel tahini
  • 2 eetlepels kefir
  • het sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel lookpuree
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Recept:

  1. Snij de groenten voor de salade. Snij de pompoen klein genoeg zodat hij goed gaart. Meng met de olijfolie, verse tijm, lookpuree, kappertjes, peper en zout. Rooster in de oven op 200 graden voor 15 à 20 minuten. Schep halverwege om.
  2. Om de dressing te maken meng je de tahini met warm water, het citroensap, gebakken look, olijfolie en honing. Meng er daarna de kefir door. Kruid goed met peper en zout. Voeg meer kruiden, citroensap of honing toe naar smaak.
  3. Voeg de raketsla, een handje kikkererwten, de geroosterde groenten, feta, granaatappelzaadjes en verse peterselie samen. Werk af met een genereuze portie van de tahinidressing.

#Meeting Salad

@themodernnonna

Kourtney Kardashian Salad 🥗 #salad #saladrecipe #healthyrecipes #healthycooking

♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dat de Kardashians fan zijn van slaatjes is geen geheim. Elke Kardashian heeft dan ook haar favoriet. Kourtney’s go-to salade is de ‘Meeting Salad’: een snelle maatlijd die perfect is om ‘s ochtends klaar te maken om mee te nemen naar je werk. 

Ingrediënten voor de salade: 

  • 1 krop Romeinse sla
  • 2 geraspte wortels
  • 1 komkommer, in schijfjes
  • 1 grote avocado
  • 70 gram kippenborst, op smaak gebracht met zout, peper en het sap van een halve appelsien 
  • Optioneel: voeg voor extra smaak ingrediënten toe zoals bijvoorbeeld zonnebloempitten, cherry tomaatjes of amandelschilfers

Dressing: 

  • 4 eetlepels citroensap 
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels extra virgine olijfolie
  • 1 theelepel wittewijnazijn
  • zout en peper (naar smaak)

Recept:

  1. Grill de kip.
  2. Voeg de groenten (sla, wortels, komkommer) toe aan de kip. Dresseer de gesneden avocado erover.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  4. Serveer de salade met de dressing apart. 

#Jennifer Aniston Salad

@everything_delish

best I’ve ever had 😳 #salad IB: @THEMODERNNONNA

♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De Jennifer Aniston-salade is misschien wel de meest bekende in z’n soort. Ten tijde van Friends zou Aniston dit slaatje dagelijks als lunch gegeten hebben. Intussen is die roddel ontkracht, maar laat dat de pret vooral niet bederven.

Ingrediënten:

  • 70 gram bulgur
  • 240 milliliter water
  • 80 gram rode ui
  • 25 gram fijngesneden peterselie
  • 25 gram fijngesneden muntblaadjes
  • 60 gram pistachenoten, grof gehakt
  • 210 gram komkommer in blokjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 75 gram feta in blokjes
  • het sap van 1 grote citroen
  • 2 eetlepels extra virgine olijfolie
  • ¾ theelepel zeezout

Recept:

  1. Kook de bulgur: doe de droge bulgur in een pan, daarna het water. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten koken tot al het water geabsorbeerd is. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snij de rode ui en voeg samen met de munt, peterselie, pistachenoten en komkommer toe aan een grote kom. De bulgur is best koud wanneer je deze erdoor mengt. 
  3. Werk af met het citroensap, de extra virgine olijfolie, peper en zout naar smaak. Laat de salade 15 minuten rusten om de smaken te laten samenkomen en serveer.

#Crispy Lemon Parm Salad

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Deze knapperige citroen-parmezaan salade is de vegetarische versie van de klassieke Caesar-salade. Denk: knapperige sla, zoute parmazaan en crunchy croutons voor wat extra textuur. Makkelijk maar lekker.

Ingrediënten: 

  • 300 gram sla naar keuze
  • zout naar smaak
  • olijfolie
  • het sap van een halve citroen
  • 45 gram geraspte parmezaan
  • croutons, van de winkel of zelfgemaakt
  1. Was, droog en snij de sla. Voeg toe aan een grote kom. 
  2. Voeg een beetje zout, een beetje olijfolie, het citroensap en de parmezaan toe. 
  3. Voor zelfgemaakte croutons: snij blokjes brood en bestrooi deze met zout, oregano en olijfolie. Bak op bakpapier in de oven op 200 graden. 
  4. Voeg de croutons toe aan de salade en geniet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content