Zonnig met grote kans op BBQ: probeer het veggie barbecuemenu van Seppe Nobels

© Bio-Planet
Katrien Huysentruyt Journalist

Wie Seppe Nobels een beetje kent, weet dat je van hem geen merguez op de grill hoeft te verwachten. Groenten staan bij de chef centraal, en dat is niet anders bij dit gastronomische veggie barbecuemenu waarbij lokale seizoensgroenten op de rooster gaan.

BBQ-liefhebbers houden de buienradar wellicht al een tijdje angstvallig in de gaten. Met dit veggie barbecuemenu dat Bio-Planet ambassadeur Seppe Nobels samenstelde voor de duurzame supermarktketen wordt het ook voor vegetariërs een feestje. De groentechef deelt enkele van zijn favoriete barbecuerecepten met groenten van eigen bodem. Helemaal in lijn met zijn passie voor organische, seizoensgebonden en duurzame gastronomie maar vooral erg smakelijk. 

Seppe Nobelsveggie barbecuemenu

Spitskool op de barbecue: de knapperige charme van spitskool, perfect gegrild en op smaak gebracht met kaneel en kruidnagel.

Gegrilde courgette met mostarda van courgette en abrikozen: courgette afgewerkt met een smeuïge mostarda van courgette en abrikozen.

Gegrilde lente-ui met appel en blauwe kaas: lente-ui krijgt een zoete en knapperige upgrade op de grill, afgewerkt met een frisse toets van appel en blauwe kaas.

Meer recepten van Seppe Nobels vind je op bioplanet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content