Voor 4 personen
- 4 ronde, biologische hamburgerbroodjes
- 1 potje hummus
- 1 appel, 1 geraspte rode biet
- 1 gesnipperde rode ui
- scheutjes
Voor de burger
- 300 g vaste natuurtofoe
- 300 g lichte gerstemout (of havermout)
- een half flesje bier (pale ale) van 33 cl
- 1/2 gesnipperde ui
- takjes peterselie
- 1 tl komijn
- 1 tl zwarte peper
- knoflook
- 2 tl tijm, 1 tl zout
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de burger in een kom en meng met de handen. Maak burgers van 14 cm doorsnee en 1 cm dik.
- Bak de vegetarische burger in de pan met kokosolie, 3 minuten per kant.
- Bestrijk het gehalveerde broodje aan beide kanten met hummus. Leg er drie rauwe appelschijfjes op, geraspte biet, rode ui en jonge scheutjes. Stel de hamburgers samen en serveer.