Toastjes met gepocheerde rabarber, geitenkaas en mizuna

gepocheerde rabarber,
© Getty

Toastjes met gepocheerde rabarber, geitenkaas en mizuna: recept en ingrediënten voor 4 personen.

Nodig voor 4 personen
  • 8 sneetjes brood
  • 400 g rabarberstelen
  • 200 g suiker
  • 1 el honing
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1/2 granaatappel
  • 1/2 rode ui
  • 200 g verse geitenkaas
  • enkele blaadjes mizuna (Japanse bladgroente met zachte mosterdsmaak)
  • szechuanpeper
  • fleur de sel
  • 1 el olijfolie
Zo maak je de toastjes met gepocheerde rabarber, geitenkaas en mizuna

Toast het brood goudbruin. Was de rabarber, snij in stukken van 5 cm.

Verhit de suiker met 300 ml water, honing en sinaasappelsap in een pan met dikke bodem. Laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost en de siroop iets dikker is. Voeg de rabarber en de fijngesneden rode ui toe. Pocheer enkele minuten. De stukken rabarber moeten zacht zijn maar hun vorm behouden. Schep ze uit de pan met een schuimspaan.

Snij de granaatappel doormidden, haal de pitjes eruit.

Bestrijk de broodjes met verse geitenkaas. Beleg met gepocheerde rabarber, werk af met fleur de sel, versgemalen szechuanpeper, gesnipperde bieslook , granaatappelpitjes en enkele blaadjes mizuna. Besprenkel met olijfolie en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content