Het historische pand is van Johan Segers, die aan de overkant zijn restaurant 't Fornuis heeft. Vroeger was op dit adres bistro De Koraal gevestigd en at je er kreeft, truffel en kaviaar aan de toog. Vandaag is er Dim Dining en snoep je van exquise, Japans georiënteerde hapjes.
...

Het historische pand is van Johan Segers, die aan de overkant zijn restaurant 't Fornuis heeft. Vroeger was op dit adres bistro De Koraal gevestigd en at je er kreeft, truffel en kaviaar aan de toog. Vandaag is er Dim Dining en snoep je van exquise, Japans georiënteerde hapjes. De rustieke inrichting met veel donker gevernist hout, patrijspoorten, een oude stoof, een grote katrol boven de bar, en een waterpomp is gebleven en houdt het midden tussen een zeemansestaminet en een Japanse eetbar. Nieuw is de jonge Dimitri Proost (22). Hij kokkerelt voorovergebogen, heel geconcentreerd achter de toog en behelpt zich met een minimum aan materiaal en ruimte. Twee vuurtjes, een oventje en wat luchtledig getrokken zakjes van de in 't Fornuis voorbereide gerechten : daarmee voorziet Dimitri maximaal zestien couverts van eten. Onze keuzeAls heerlijk verrassingshapje zetten plakjes in huisbereide, sappige pastrami van Australisch wagyuvlees de toon. Verder is er keuze uit tien gerechtjes, waarvan drie warme ; tussen voor- en hoofdgerechten wordt er geen onderscheid gemaakt. Er zijn vier verschillende sushi's en er is kaviaar Imperial Heritage Connoisseurs Malossol (30 g - 75 euro). Op de kaart staat een twintigtal flessen wijn, waarvan het merendeel boven de 50 euro. Een vijftal wijnen is per glas verkrijgbaar. Wij kwamen met twee en bestelden om te delen. Gelakte aubergine was warm (8 euro), spinazie met sesampasta koud (5 euro). Ook ansjovis met aubergine en gemarineerde paprika was koud, mooi en lekker maar gepeperd van prijs (15 euro). Rundertartaar en foie gras met kapperbes werden geserveerd op toast en ook hier likten we duimen en vingers af, ondanks de flink gekruide prijs (20 euro). Twee stuks, à la minute, voor onze neus gemaakte sushi met hamachi (een soort makreel) en gepekelde gember waren ingestreken met gerookte soja (8 euro). Langzaam gegaarde en met miso gemarineerde kwartel kwam op smeulend cederhout en wist opnieuw te verrukken (18 euro). Daarbij dronken wij open wijnen van redelijke kwaliteit. Als toegift was er een kommetje diep doorsmakende misosoep met tofoe, Chinese paddenstoelen en pijpajuin. (PvD)