Kip piccata

Kip piccata

Deze bruingebakken kip is een Italiaanse klassieker: piccata di pollo. De zure kappertjes zorgen voor een oppepper en de boter maakt alles beter.

Voor 4 personen
  • 4 kipfilets
  • 100 g bloem
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • 150 ml witte wijn
  • 2 tenen look, gesnipperd
  • 3 el kappertjes
  • een klontje boter
  • sap van 1/2 citroen
  • een handvol peterselie, of gehakt
Bereiding
  1. Snijd de kipfilets in de lengte in tweeën zodat je telkens twee dunne plakken krijgt. Kruid de plakjes aan beide kanten met zout en haal door de bloem zodat ze bedekt zijn met een dun laagje.
  2. Laat de pan heet worden met een geut zonnebloemolie. Bak de plakjes kipfilet tot ze goudbruin zijn aan beide kanten, ongeveer 2 minuten per kant.
  3. Deglaceer de pan met witte wijn en voeg de look toe. Laat de helft van de wijn uitkoken. Voeg de kappertjes toe, een klontje boter en het citroensap, roer tot je een saus krijgt. Kruid met peper en zout. Leg de kip piccata nog even in de saus om opnieuw op te warmen en voeg ook de peterselie toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content