Zoete sushi

© Getty

Voor 4 personen
  • 300 g melk
  • 100 g room
  • 250 g rijst (liefst sushirijst)
  • 2 geweekte gelatine blaadjes (2 g elk)
  • 40 g suiker
  • 250 g halfopgeklopte room (of mascarpone, yoghurt of platte kaas)
  • Pannenkoeken
  • Fruit (frambozen, abrikozen…)
Bereiding
  1. Melk, room en rijst samen op een laag vuur opwarmen tot een dikke brij. De geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes en de suiker toevoegen. Laat de rijst afkoelen. Meng de rijst met de halfopgeklopte room.
  2. Smeer de rijst open op de pannenkoek. Schik in het midden het fruit, rol alles op en laat opstijven in de koelkast.
  3. Voor het serveren kan je de zoete sushi insmeren met water of gelei en ze in geraspte kokos of nootjes rollen.

Recept: Bakkerij Kris Goegebeur

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content