Voor 4 personen
- 1 kg zoete aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram feta, verkruimeld
- 1 bakje bietenscheuten
- Voor de vinaigrette:
- rasp van 1 limoen
- sap van 2 limoenen
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel hazelnootolie
- 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
- zeezout
Bereiding
- Vermeng alle ingrediƫnten voor de vinaigrette.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Blancheer de plakjes 1 minuut in kokend gezouten water. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappelen aan beide kanten goudbruin. Laat de plakjes nogmaals uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de zoete aardappel over vier borden en giet er de vinaigrette over. Verkruimel de feta over de aardappelen en werk af met de scheuten.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier