Ingrediënten

voor 2-4 porties

  • 2 flinke stronken broccoli, in roosjes
  • 2 grote zoete aardappels, geschild, in blokjes van 2,5 cm
  • 2-3 el kokosolie
  • 1 hand korianderblaadjes
  • 1-2 el kokosboter
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 el kerriepoeder
  • Sap van 2 limoenen
  • 1tl chilivlokken
  • 1/4 tl zeezout
  • Cayennepeper
  • Tahini

Bereiding

  1. Stoom of blancheer de broccoliroosjes maximaal 10 minuten. Zorg ervoor dat de broccoli felgroen en knapperig blijft.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de blokjes zoete aardappel om met 1 eetlepel van de kokosolie, een paar snuifjes zeezout en wat cayennpeper. Zet 30-40 minuten in de oven tot een vork eenvoudig in de blokjes glijdt.
  3. Zijn de broccoli en zoete aardappel eenmaal gaar, schep dan de rest van de ingrediënten erdoor. De avocado wordt zacht en verandert in een romige dressing.
  4. Breng op smaak met zout, limoen en chilivlokken. Dien op in grote kommen of diepe borden, eventueel met een scheut tahini erover.

Dit recept komt uit: Kokos, Meredith Baird (Becht, 11 euro)

voor 2-4 porties