Ingrediënten
voor 2-4 porties
- 2 flinke stronken broccoli, in roosjes
- 2 grote zoete aardappels, geschild, in blokjes van 2,5 cm
- 2-3 el kokosolie
- 1 hand korianderblaadjes
- 1-2 el kokosboter
- 1 avocado, in blokjes
- 1 el kerriepoeder
- Sap van 2 limoenen
- 1tl chilivlokken
- 1/4 tl zeezout
- Cayennepeper
- Tahini
Bereiding
- Stoom of blancheer de broccoliroosjes maximaal 10 minuten. Zorg ervoor dat de broccoli felgroen en knapperig blijft.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de blokjes zoete aardappel om met 1 eetlepel van de kokosolie, een paar snuifjes zeezout en wat cayennpeper. Zet 30-40 minuten in de oven tot een vork eenvoudig in de blokjes glijdt.
- Zijn de broccoli en zoete aardappel eenmaal gaar, schep dan de rest van de ingrediënten erdoor. De avocado wordt zacht en verandert in een romige dressing.
- Breng op smaak met zout, limoen en chilivlokken. Dien op in grote kommen of diepe borden, eventueel met een scheut tahini erover.
Dit recept komt uit: Kokos, Meredith Baird (Becht, 11 euro)
voor 2-4 porties