Zero waste gazpacho van Seppe Nobels

gazpacho Seppe Nobels

Het thuisrecept van Seppe Nobels, chef bij Graanmarkt 13 in Antwerpen: ‘Deze gazpacho kookte ik met wat er vandaag in mijn koelkast lag’.

‘Mijn koelkast zit vaak vol lekkere groenten, maar thuis hou ik me niet aan een wekelijks menu zoals in het restaurant. Ik gebruik wat er is. Deze gazpacho kookte ik met wat er vandaag in de koelkast lag.’

Nodig
  • 4 tomaten, 1 paprika
  • 100 g frambozen
  • 1/2 komkommer
  • 1/4 spitskool
  • allemaal ongeschild
  • Vruchtvlees van 1 biocitroen
  • 1 kleine ronde courgette
  • 1/4 l melk
  • Uit de kast:
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1/2 el sriracha (gefermenteerde chili )
  • Snuifje Piment d’ Espelette
  • 1 snuifje ras el hanout

Bereidingswijze

  1. Plaats de gewassen tomaat, paprika, framboos, rode ui, komkommer en citroen in de blender en mix tot gladde koude soep. Laat 3 minuten goed doordraaien. Breng op smaak met peper en zout, wittewijnazijn en sriracha. Voeg 6 ijsblokken toe. Bewaar in de koelkast gedurende 15 minuten.
  2. Snijd de gewassen courgette in blokjes en de spitskool in slierten.
  3. Schuim in een melkschuimer of met de staafmixer de melk op met de ras el hanout. Zorg dat de melk lauw is.
  4. Roer de spitskool en de rauwe courgette door de lookolie en schik ze op de soep. Leg daarop een dikke lepel melkschuim.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content