Zeewolf gegrild met courgette
10-06-2011, 12:16
Bijgewerkt op: 23-06-2023, 20:34
Voor 4 personen
- 4 zeewolffilets van 200 g
- 1 kleine courgette
- 3 kerstomaten
- 100 g boontjes
- 100 g bonenkruid
- olijfolie
- azijn (aceto-balsamico)
- Provençaalse kruiden
- radijsjes (Japanse radijs of daikonkers)
- peper en zout
Als garnituur
- 1 vel brique deeg
- 1 eigeel
- maan- en sesamzaadjes
Bereiding
Reinig de boontjes (verwijder de vliesjes en puntjes), blancheer ze in kokend water en laat ze schrikken onder koud water.
- Gaar het bonenkruid in olijfolie, kruid met peper en zout, druk door een zeef en laat koud worden. Vermeng er enkele druppels aceto-balsamico door en enkele in reepjes gesneden boontjes.
- Snij de courgette en de tomaten in dunne plakjes en bak ze aan weerszijden in een tefalpan. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Wentel de zeewolfmoten in olijfolie, gekruid met Provençaalse kruiden, en kleur ze op de grill in ruitjespatroon. Plaats de geroosterde vismoten op een bakplaat, kruid met peper en zout en laat ze ongeveer 5 minuten verder garen in de oven op 180° C.
- Garnituur: wrijf een vel brique deeg in met eigeel, kruid met peper en strooi er maan- en sesamzaadjes over. Bak ze inde oven 1 minuut op 180°C.
- Schik de plakjes tomaat en courgette dakpansgewijze in het midden van het bord. Verdeel de boontjes erover. Schik de gegrilde zeewolfmoot erop en garneer met het brique deeggebakje. Lepel de bonenkruidvinaigrette er rond afwisselend met de radijsjes.
Voorbereiding : 15 minuten – Bereidingstijd : 25 minuten
Tip
Rooster de zeewolfmoten op de barcue en serveer ze met plakjes koude komkommer, tomaat, boontjes en de bonenkruidvinaigrette. Elk vissoort met stevig visvlees kunt u in dit gerecht toepassen, bijvoorbeeld poon, zeeduivel, leng. Hou dus rekening met het visaanbod van de dag.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier