Zeeuwse mosselen op Thaise wijze
26-09-2016, 16:23
Bijgewerkt op: 02-06-2023, 13:44
Een lekker en origineel recept van chef Toon De Bock. Smakelijk!
Ingrediënten
- 1 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- 250 ml kokosmelk
- 2 à 3 limoenblaadjes (in zijn geheel)
- 1 stengel citroengras (in zijn geheel)
- 5 cm gemberwortel (grof gesneden)
- 1 chilipeper
- 2 el groene currypasta
- sap van 1 limoen
- 1 handje fijngesnipperde koriander
Bereiding
- Vul de mosselpot onderaan met de boter, selder en de uien.
- Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, kokosmelk, limoenblaadjes, citroengras, gemberwortel, chilipeper en groene currypasta toe.
- Zet de pot op een heet vuur.
- Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen. Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
- Werk af met fijngesnipperde koriander en limoensap.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier