Zeeuwse mosselen op Thaise wijze

mosselen Thaise

Een lekker en origineel recept van chef Toon De Bock. Smakelijk!

Ingrediënten
  • 1 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
  • 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
  • 1 klontje hoeveboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 à 3 limoenblaadjes (in zijn geheel)
  • 1 stengel citroengras (in zijn geheel)
  • 5 cm gemberwortel (grof gesneden)
  • 1 chilipeper
  • 2 el groene currypasta
  • sap van 1 limoen
  • 1 handje fijngesnipperde koriander
Bereiding
  1. Vul de mosselpot onderaan met de boter, selder en de uien.
  2. Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, kokosmelk, limoenblaadjes, citroengras, gemberwortel, chilipeper en groene currypasta toe.
  3. Zet de pot op een heet vuur.
  4. Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen. Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
  5. Werk af met fijngesnipperde koriander en limoensap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content