Zeetongrolletjes met prei en komkommerrelish

komkommerrelish

Voor 4 personen
  • 1 klein stuk komkommer
  • 1,5 dl rodewijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 12 tot 16 zeetongfilets
  • 1 preiwit (in julienne – fijne repen – gesneden)
  • 1/2 fles droge witte wijn
  • boter
  • 1 dl room
  • 1 dl volle melk
  • het sap van 1/2 citroen
Bereiding
  1. Snij de komkommer in kleine staafjes en doe in een kom. Bevochtig met de rodewijnazijn en een scheut olijfolie, kruid met peper en zout en laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  2. Leg de filets met de velkant naar boven, kruid licht met peper en zout en verdeel de julienne van prei erover. Rol stevig op. Zet de vis in een ovenschotel en zet half onder met witte wijn en een klont boter. Dek af met aluminiumfolie en pocheer in 12 minuten gaar in de oven op 200°C.
  3. Mix de room met de melk en het citroensap tot luchtig schuim. Haal de vis uit de oven en serveer met de relish en de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content