Zeetong Véronique

Gepocheerde zeetongfilets met druivensaus en aardappelpuree. Een mooi zondags gerecht dat je probleemloos zelf bereidt.

Gepocheerde zeetongfilets met druivensaus en aardappelpuree. Een mooi zondags gerecht dat je probleemloos zelf bereidt.

Voor 4 personen

  • 350 g muskaatdruiven (bij voorkeur zonder pit)
  • 8 dl visfumet
  • liaison (2 eierdooiers losgeklopt in 2 dl room)
  • peper en zout
  • 12-16 zeetongfilets (ongeveer 650 g in totaal)
  • 50 g boter

Bereiding

1. Pel de druiven; dit is een minutieus werkje. Snijd ze nadien in tweeën.

2. Breng 4 dl visfumet aan de kook en laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur, voeg de liaison toe en klop op tot een luchtige saus. Kruid met peper en zout en voeg de druiven toe. Laat nog 2 min. doorwarmen, maar niet koken.

3. Plooi de zeetongfilets in tweeën of drieën, al naargelang de grootte. Breng de resterende 4 dl visfumet aan de kook met de boter, zet het vuur laag en pocheer er de zeetongfilets in gaar.

4. Schik op 4 borden en overgiet met de druivensaus. Serveer met aardappelpuree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content