Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • scheutje olijfolie
  • 1 kleine knolselder
  • scheutje (rijst)melk
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 1/2 spitskool, fijngesneden
  • zwarte peper
  • 250 g kalfsgehakt
  • 200 g oesterzwammen (of andere paddenstoelen),in stukjes
  • 20 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

  1. Stoof de helft van de ui en 1 teentje knoflook aan in olijfolie. Voeg de knolselder en water toe tot de helft van de knolselder onder staat en stoof gaar. Mix met een scheutje olijfolie, (rijst)melk, nootmuskaat en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Bak de spitskool aan in de pan, kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Bak het kalfsgehakt aan terwijl je blijft roeren. Voeg de rest van de ui, de knoflook en de oesterzwammen toe en bak mee.
  4. Maak laagjes van de knolselderpuree, het gehakt, de spitskool, de oesterzwammen en eindig met knolselderpuree. Werk af met de Parmezaanse kaas.
  5. Gaar 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Uit: Nooit meer diëten deel 3, Sandra Bekkari (Borgerhoff & Lamberigts, 24,95 euro).