Whipped avocado & fetaspread met koffiedust
1 avocado
1 avocado
4 bruine boterhammen
50 g feta (witte kaas)
25 ml water
versgemalen koffiebonen
eventueel: rock chives
De stappen:
Bereid de toast (zie onderaan). Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de feta samen met het water. Voeg waar nodig wat extra water toe. Schraap de feta van de zijkant naar beneden en ga net zo lang door totdat het superromig is! Voeg op het laatst de avocado toe en pureer tot een gladde spread. Smeer de whipped avocado en fetaspread over de warme toast, besprenkel met de versgemalen koffiebonen en eventueel met rock chives.
Toastbereiding: Gebruik een koekenpan of een grillpan. Bestrijk het brood aan beide kanten goed met olijfolie en gril of bak het net zo lang (keer regelmatig om) tot de toast bruin is en donkere randjes heeft. Het beste kun je hiervoor zuurdesembrood gebruiken, dat heeft een sponsachtige structuur en maakt de toast lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Je kunt in plaats van olijfolie ook boter gebruiken.
(Uit: The Green Kitchen Smoothies)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier