Wentelteefjes van krentenbrood met peren
08-08-2011, 10:48
Bijgewerkt op: 11-09-2023, 11:59
Voor 4 personen
- 3 conferenceperen
- 30 g ongezouten boter
- 2 eetlepels fijne suiker
- 4 eetlepels Luikse siroop
- 4 dikke sneden krentenbrood (2 tot 2,5 cm)
- 2 dl melk
- 2 hele eieren
Bereiding
- Snij de geschilde peren in partjes. Bak ze aan in boter en suiker. Karamelliseer lichtjes. Sluit af met Luikse siroop. Hou warm.
- Dompel het krentenbrood in de melk en haal door de geklutste eieren. Bak in een beboterde pan.
- Leg elke snee in het midden van een bord, bedek met een laagje peer en giet de siroop erover.
- Dien de wentelteefjes van krentenbrood op met speculaasijs of kruidkoek.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier