Viergroenten-tian
10-06-2011, 14:42
Bijgewerkt op: 29-08-2023, 19:15
Voor 4 personen
- 3 grote uien
- 2 aubergines
- 4 tomaten
- 4 courgettes
- 2 à 3 takjes tijm
- 2 à 3 laurierblaadjes
- 6 lookteentjes
Bereiding
- Hak de uien en laat ze gedurende 5 à 6 minuten zachtjes verglazen in olijfolie, samen met een in twee gesneden lookteentje. Kruid met tijm of tijmbloempjes, zout en peper. Laat uitlekken.
- Snij de aubergines, de courgettes en de tomaten in schijven van 6 tot 7 mm dik.
- Bekleed de bodem van de tian met de uien. Stapel daarbovenop afwisselend de schijven courgette, tomaat en aubergine.
- Werk het geheel af metlook, tijm, olijfolie, zout en peper. Dek af met aluminiumfolie. Bak de viergroenten-tian 40 minuten in de oven op 180-200°C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier