Verse geitenkaas met gegrilde paprika en gebakken zalm
Voor 4:
Voor 4:
1 groene, 1 gele en 1 rode paprika
olijfolie
350 g zalmfilet
Boter
peper en zout
150 g verse geitenkaas (type Chavroux)
5 el olijfolie
zwarte peper
fijngesneden bieslook
eventueel toast
Blaker de paprika’s een voor een zwart met een gasbrander of in open vuur. Doe ze in een kom, dek af met huishoudfolie en laat gedurende 10 min. staan zodat het vruchtvlees enigszins gaart. Wrijf nadien onder koud stromend water het zwart vel eraf. Ontpit de papirka’s. Duw met een kleine metalen ring cirkels (ca. 3 cm diameter) uit het vruchtvlees, leg ze op een met olijfolie ingevette bakplaat en zet gedurende 10 min. in een oven van 200°C. Laat nadien afkoelen.
Bak de zalmfilet net gaar in boter, kruid met peper en zout.
Prak de geitenkaas fijn en meng met olijfolie en zwarte peper.
Maak torentjes met afwisselend paprika en geitenkaas. Prak de zalm grof met een vork en leg tegen de torentjes. Werk af met fijngesneden bieslook. Serveer eventueel met toast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier