Verse boter met algen

Garlic butter baked baguette

Overheerlijk op een versgebakken brood met een schaaltje versgepelde grijze garnalen erbij.

Overheerlijk op een versgebakken brood met een schaaltje versgepelde grijze garnalen erbij.

Als je goede boter wilt maken, is het essentieel dat je room van goede kwaliteit gebruikt. Rauwe room van lokale producenten is ideaal, maar vloeibare volle room volstaat eventueel ook.

Ingrediënten

  • 30 cl rauwe room
  • 20 gram fijngehakte verse algen (zeesla, dulse, nori, zeekraal…)

Bereiding

1. Giet de room in de kom van de handmixer.

2. Klop op gemiddelde snelheid tot de wei van de boter wordt gescheiden (dit kan 10 tot 15 minuten duren).

3. Giet door een zeef (gebruik de wei in een ander recept).

4. Spoel de boter onder koud water.

5. Klop de boterklont zachtjes met de mixer.

6. Spoel opnieuw onder koud water.

7. Laat de boter uitlekken in een schone doek, let erop dat al het resterende vocht eruit is.

8. Voeg het zeewier toe en kruid naar smaak.

9. Kies de gewenste vorm en bewaar koel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content