Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g pompoenvlees (bv. butternut)
  • 4 à 5 el instantpolenta
  • 2 el boter
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el koolzaadolie
  • 200 g quorngehakt
  • 30 maisbladeren

Voor de paprikasalsa:

  • 1 rode chilipeper
  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 handvol koriander

Bereiding

  1. Maak eerst de paprikasalsa. Was de rode chilipeper, ontpit en hak fijn. Pel de rode uien en snij in blokjes. Was de tomaten en hak grof. Was de paprika's, ontpit en snij in blokjes. Spoel de koriander en zwier droog. Hak de blaadjes fijn. Meng al deze ingrediënten en kruid de salsa vlak voor het serveren met peper en zout.
  2. Snij het pompoenvlees in blokjes, stoom deze 10 à 15 minuten en pureer fijn. Schep de pompoenpuree in een pan, warm op en roer er de polenta en de boter door. Laat 3 à 4 minuten koken, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  3. Pel en snipper de knoflook. Verhit de koolzaadolie in een braadpan en bak het quorngehakt enkele minuten. Voeg de knoflook toe en kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Was de maisbladeren en dep droog. Leg twee of drie bladeren in kruisvorm op elkaar op een werkvlak. Schik er 1 à 2 el pompoenpuree en 2 à 3 tl quorngehakt op. Plooi de maisbladeren dicht en maak vast met keukengaren. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
  5. Stoom de tamales 10 à 15 minuten, leg op een schaal en serveer met de paprikasalsa.