Vegetarisch stoofpotje
24-11-2016, 15:07
Bijgewerkt op: 21-12-2023, 18:58
Voor 6 personen
- 1 groen pepertje
- 1 el olie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl versgeraspte gemberzout
- 800 g kikkererwten uit blik1 tl komijn
- 1/2 tl kurkuma
- versgemalen peper
- 250 g kerstomaatjes
- 150 g kleine bladspinazie
- 1 el citroensap
Bereiding
- Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snij fijn. Verhit wat olie in een stoofpot. Voeg ui, knoflook, gember, pepertje en zout toe. Laat 5 minuten sudderen tot de ui zacht is.
- Voeg de kikkererwten, gemalen kruiden en wat versgemalen peper toe. Blus met 80 ml water en roer tot het water is opgenomen.
- Snij de kerstomaatjes doormidden, doe ze in de stoofpot en kook nog 3 minuten. Haal van het vuur en roer er de bladspinazie door. Breng op smaak met citroensap, versgemalen peper en zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier