Veelkleurige tomatensalade met avocado en kaas
13-04-2016, 13:59
Bijgewerkt op: 07-06-2024, 17:06
Deze combinatie van ingrediënten is niet alleen aantrekkelijk voor het oog. De maag wil ook wat: geniet van deze veelkleurige tomatensalade met avocado en kaas.
Voor 4 personen
- 800 g gemengde kerstomaten
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rijpe avocado
- 100 g belegen gouda
- 2 el room
- een handvol waterkers
- balsamicocrème, voor de afwerking
- wasabi
- zeezout
Bereiding
- Was en snij de tomaten in vieren. Was en snij de bleekselderij in zeer dunne plakjes. Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en plet het vruchtvlees met een vork.
- Rasp de helft van de kaas en meng samen met de room onder de geplette avocado. Breng op smaak met wasabi en zeezout. Meng er dan de tomaten onder.
- Schik de tomatensalade met avocado op 4 borden met behulp van een metalen ring. Snij de rest van de kaas in reepjes en strooi samen met de waterkers over de salade. Werk af met balsamicocrème.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier