Varkenskotelet met gestoofde spruiten en zwarte olijven

Varkenskotelet met gestoofde spruiten en zwarte olijven

Een lekker klassiek avondmaal van varkenskotelet met gestoofde spruiten. De zwarte olijven geven het een lichte schwung.

Voor 4 personen
  • 1,2 kg spruiten
  • 1 kl natriumbicarbonaat
  • boter
  • zwarte peper en zout
  • nootmuskaat
  • 3 el zwarte olijven
  • 4 varkenskoteletten
  • gebakken aardappelen
Bereiding
  1. Kook de spruiten beetgaar in lichtgezouten kokend water met een koffielepel natriumbicarbonaat. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en stoof ze in boter. Schud ze regelmatig op, zodat ze ‘bloemig’ worden. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en houd warm.
  2. Giet de olijven af en hak ze grof. Meng onder de spruiten. Bak het vlees in boter, kruid ze met peper en zout. Serveer de varkenskotelet met de spruiten en gebakken aardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content